Återkomst efter Låååångt uppehåll

Hej gott folk!
 
Efter ett långt uppehåll från bloggen relaterat till ett fullbokat liv med heltidsarbete, Grand Prix-satsning med Forsythia, föl, vänner m.m. så gör jag nu ett nytt försök att återupliva och försöka hålla liv i bloggen på obestämd tid :).

Mycket har hänt sedan sist. Jag har varit ute och rest ovanligt mkt på kort tid - både Bornholm, Norge och Danmark i augusti. Fix Victoria och Ebba Widell har deltagit i sitt första SM ihop (Ebba har gjort tidigare) och tog en superfin 6-placering i B-finalen efter att ha fått till helgens bästa start på över 66% :D. När de sätter alla 3 klasserna framöver så blir de farliga!! Forsythia och jag har debuterat både Intermediaire 1B och Intermediaire II med klart godkända procent (63-64%) tidigare under vår-sommar, glädjen över att ha nått den nivån är obeskrivlig!! Har härommånaden tränat 2 dagar i rad för Malin Nilsson, beridare hos Kittel, och det var en aha-upplevelse!! Bara längtar till nästa träning. Forsythia och jag har deltagit i en deltävling i Lövsta Future Challenge (i Everlöv). Tyvärr missar vi dock både Eriksberg och Djursholm :(, tävlingar vi laddat för länge!
 
Orsaken till det är en lång historia. För att göra den något kortare - För er som känner till vår historia sedan tidigare vet om att Forsythia som 4-åring skadade sig i hagen i båda framkotorna efter att ha fastnat med grimman i en nedgrävd vattenslang. Hon var halt ett par dagar efter olyckan, men aldrig varit det igen under de gångna 6 åren. Stötvågsbehandlas 3-4ggr/år och håller igång läkeprocessen och benen samt senorna i gott skick. Nu i sommar har dock en förhårdnad på vä framben ovanför kotan uppkommit. Tak o lov sitter den bra så den ej stör, Forsythia är opåverkad. Dock rekommenderades vi prova ett par nya aluminiumskor för att ändra belastningytor till mer gynnsamt för benen. Jag var öppet skeptisk då hon gått med detta i 6 år och är 10, men efter rekommendation av både vet och experter på skorna så testade vi.
Efter drygt 8-9 veckor med skorna uppvisade Forsythia för andra gången i sitt liv hälta. Med sin höga smärttröskel kan man misstänka att det har känts i kroppen ett tag innan det synts. Skorna togs av och det blev bättre, men inte fullt ut. Diagnostiserat som felbelastning samt vrickning i vä kota. Behandlad och nu är det bara till att vänta... :( Ridabstinensen är stor!!
Skall hjälpa en arbetskollega att träna hennes häst inför kommande tävling samt en vän i föreningen med hennes häst för försäljning.
 
Den 9-11aug åkte jag med mitt gymnasiegäng till Bornholm. Glad jag hann med färjan då jag jobbade dagtur innan avgången kl.16.30.Färjan dit var lugn och beskedlig och fredagen flöt snabbt iväg. Lördagen upplevde vi norra Bornholm på cykel - jisses vad backig ö! Men så vacker! Vi fick oss ett ordentligt pass :). Öppna vidder, blått hav, lodräta stup, skog och pittoreska samhällen. Och en massa god mat!
Söndagen avnjöts i lugn och ro i Gudhjem inför hemfärd. Färjan tillbaka till Ystad var en tuff pers - hårda vindar, höga vågor och en färja som vaggade friskt. Horisontlinjen försvann ändera ovanför bortre fönstrenas ovankant, ändera nedanför deras underkant. Personalen gick runt och delade ut kräkpåsar... Vi klarade oss hyfsat, ingen kräktes ialf!
 
Nästa resa blev till Norge! På fredagen som jag och Forsythia egentligen skulle åkt till Eriksberg för tävling blev istället påstigning på Bus4You för en 7 timmar lång färd till Oslo. Timmarna gick fort!! Och skönt att unna sig att bara sitta och inte skynda sig att göra en massa. Lite otur hade vi dock  vägen, första bussens toa fungerade ej så vi fick byta i Göteborg. Den nya bussen la dock av strax innan Strömstad pga trasig växellåda... Stor tur i oturen så stannade en förbipasserande buss från annat bolag drygt 30-45min senare och tog med oss allihopa till Oslo! På den annars bytesfria sträckan blev det 3 bussar ^^...
När vi väl var i Oslo var det inte många matställen som hade öppet längre, men hittade tillslut ett trevligt ställe innan den drygt 2 timmar långa färden till Porsgrunn påbörjades :). Kändes inte som så långt!
Under lördagen blev det en stor och lång upptäcksfärd i omnejden med bla Slottfjellsmuseum, ruiner, historia, massiva berg, låga dalar, långa tunnlar, rullstenstränder och vacker natur i överflöd m.m. Stötte på en ensam svensk ute på Tjöme som jobbade på restaurang Havna. Hade inte hamnat i Oslo som planerat! Avslutade resan med Kragerö, en pittoresk stad som påminnde lite om Ystad med sina smala enkelriktade gator och vackra speciellahus, men byggt på backe och högre hus. Blev lite kär måste erkännas i samhället och ångrar så att jag inte fotade mkt mer!
Söndagen bjöd på sovmorgon, färd över bergen tillbaka till Oslo innan avfärd med Bus4You tillbaka till Lund. Denna gången tjöt en varningslampa 5 min innan avfärd och höll i sig i 1½h innan det slutade. Fastnade i en trafikolycka, men chauffören körde igen den tiden och vi kom fram enbart 10 min senare än beräknat. Denna resan kändes väldigt lång dock... Längtade lite tillbaka.
 
Och tisdag till torsdag befann jag mig med mamma i Danmark - tisdag i Århus med lillebror Markus, körde hem honom inför läkarstudierna - och onsdag till torsdag i Herning och såg EM! Inspiration deluxe med flertal fantastiska ekipage, ett antal med gåshud, alldeles för lite folk på läktarna, spännande hoppning och en massa svenska vänner :). Lagom stort mässområde med massa fina grejer. Köpte en stor poster på Donnerhall som skall få pryda väggen ovanför soffan i lägenheten, bara en ram som saknas!
Det negativa med Danmarksfärden var deras hemska vägar och eviga vägarbeten. Tryggt att sitta i vår Volvo XC90 då...
 
Tack för idag, vi hörs!

Kommentarer
Postat av: Kicki

Visst är det skönt att vara lite "hästledig" ibland och göra spännande utflykter. Då uppskattarna man hästarna ännu mera sen. Kul att du är tillbaka i bloggosfären. Har saknat dina inlägg.

Svar: Ja, måste erkänna att känslan är tudelad - det är underbart att för ovanlighetens skull kunna resa bort flera dagar utan stress över att hästen står still :). Samtidigt är ridabstinensen stor när man väl är tillbaka, vill bara ut och leka GP :)
Oh va kul att höra, tack så mycket!
Mathilda Månsson

2013-08-25 @ 10:40:38
URL: http://stallbabbel.wordpress.com
Postat av: Lotta

Kul att du är tillbaka i bloggvärlden igen! Hoppas att din vackra Forsythia snart är tillbaka på banan igen.

Svar: Tack så mycket! Ja vi får hålla tummarna att hon kryar på sig snabbt :)
Mathilda Månsson

2013-08-26 @ 09:17:22
URL: http://stallhansta.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Design av: sodressage.se