Ridsporten satte Sveriges första OS-medaljen!!!!!

Fantastiska Sara Algotsson Ostholt och Wega tog silver-medalj med guldkant i dagens avslutande banhoppning i fälttävlan!!! Super-Sara gjorde ett superbt OS!!

Dag 1, fredagen, i Laholm

Kvällen innan jobbade jag till strax efter 23, så det blev sent i säng och tidigt upp för att hinna åka upp till våran start i Laholm vid kl.12. 
Fredagen var generös med sina 28 plusgrader, skinande sol och relativt svaga vind. Solkräm åkte på och likaså flugspray i mängder. Likväl lyckades en broms hitta en plats under kandarets sidostycke.
Efter den egna ritten så blev det till att sitta och avnjuta en massa andra duktiga ekipage och se vänner prestera på banan. Blev en hel del bilder med systemkameran!
 
Hettan satte dock sina spår och på kvällen kändes det av i kropp o knopp. Slutade med att jag, mamma, vännen Malin och hennes mamma bla åkte till havet och tog ett härligt avkylande dopp. Den begynnande huvudvärken släppte direkt! Därefter mådde man betydligt bättre och sov som en stock i hästsläpet på tältsängen. Är underbart att bo på tävlingsplatsen, så nära hästen :). Med fint väder är det ypperligt!
 
Malin med sin vackra Chanine - 70%hästen! Har fått över 70% i alla sina starter (utom i sin debut i MsvC:1, men med 69,5% kan det inte räknas som ngt annat än en toppendebut!)
 
 
Pernilla André Hokfeldt med fantastiska Wladimir
 
 
Vännen Frida Olin med sin lojala Donald

Summa summarum - nöjd med helgen

Har nu varit och tävlat fredag - söndag i Laholm på deras underbara meeting :). En riktigt kvalitativ tävlingsplats med skickliga funktionärer som har full koll på läget. Alltid lika kul att tävla där!
 
I fredags red vi en MsvA:1 i hettan på knappt 30 plusgrader. Vi satte inte i högtryck men fick en rätt jämn och angenäm ritt som vi alla var nöjda med utom en miss i första travökningen till följd av att en broms hade satt sig på ganaschen på Forsythias huvud. Dock fick vi uppleva något som vi har varit till stor del förskonade från hittills - en domare som inte tyckte om mig/hästen/ekipaget(?) och utan att precisera vad som felade i protokollet. Fick av domarna drygt 68, 64 resp 61%... Not happy med sista siffran... Hamnade slutligen på en 14 plats, mitt i listan.
 
På lördagen dömde två nya domare St George och tyvärr den negativa domaren var den tredje i skaran. Hoppades kunna få henne tycka bättre om oss med en än bättre ritt. Lyckades tydligen inte direkt med det även om domaren var så givmild att vi tilldelades en % mer än gårdagen. Räckte till en 6e placering ändock! :D 69, 66 resp 62% (hölls på 2 plats, 5 plats och 19 plats av resp domare.....) Känslan var okej men vi har gjort bättre starter. Har dock i åtanke att vi nyligen har haft 3 veckors semester och ännu inte är tillbaka i den högform som vi var i under Everlövs stora Midsommar-dressyr där vi satte 68,5% i St George :). Vi är snart tillbaka där!
 
 
På söndagen märktes det att Forsythia blivit ngt stel av 3 dagar med merparten tillbringad i box även om vi försökte promenera så mkt som möjligt. Fick trots det helgens bästa ridkänsla på banan i dagens Intermediaire I, men även flertal missar till följd av stelheten, främst i galoppen. Trots ngt matt så körde hon på och la in sista växeln på uppridningen - Här kommer jag! Även här fick vi ngt ojämna siffror, om än inte lika mkt som tidigare dagar (o utan den tidigare nämnda domaren) och allt räckte till en 7e och sista-placering :).
 
Var underbart att se hur hon laddade om efteråt och på vår sista promenad så gjorde hon precis som hon gjort på varje promenad under helgen - joggade med spetsade öron bredvid en, av glädje för att få vara på tävling! <3 Kan man annat än älska en sån häst när man själv är tävlingsfrälst?!
 
Kommer skriva mer om den gångna helgen under veckan när jobbet är slut och man hinner få en stund vid bloggen :).
 
Tjingeling!
 
 
 

Packas för fullt

Ja imorgonbitti bär det av mot Laholm och deras stora meeting, fredag-söndag för min och Forsythias del. Börjar bli hektiskt då jag jobbar ikväll 15-30-23.00 och allt är inte på plats ännu. Blir till att fläta i eftermiddag med så vi hinner upp till våran start och rida fram imorgon förmiddag. Tar ju sin lilla tid att köra med...
Varmt som bara den är det, man själv njuter men Forsythia tycker det är något jobbigare, blir lite matt. Därför har det fått bli lätta, roliga o lösgörande pass senaste dagarna, inget trimmande, så vi får se hur vi sätter vissa grejer i helgen, såsom de små travvolterna som är en liten svaghet hos oss båda. Men det löser vi! Har ju satt dom förr :).
 
Nej nu får jag pysa vidare, hoppas ni får en underbar dag och helg allihopa!
 

Ledig fredag

En fin dag idag får man säga hittintills, solen skiner o enbart lite stackmoln gömmer den då och då.
Jag sitter på bussen på väg från Lund till Ystad efter att ha tillbringat gårdagskvällen i studentstaden i min fina lägenhet. Nästa hållpunkt blir Sjöbo marknad för införskaffande av marknadskarameller innan jag kör hem till Forsythia för en ridtur. Då hon fick vila igår så blir det antingen ett mjukgörande pass hemma på stora fältet eller till att rida ut på banvallen för att ha lite kul :). Har inte riktigt bestämt mig ännu, gör det när jag kommer hem.
 
Igår fyllde fölen 3 resp 2 månader (bägge är födda den 19e). O som dom växer! Isadora är inne i en lite mindre fager fas medans Frans nyligen kommit ur sin och bara blir allt vackrare! Hans ögon speglar samla godhet och snällhet som modern Frida besitter <3.
 
 
 
 

Soft dag

Denna regniga dag med skyfall på jämna mellanrum har hittillts ängats åt ett kort jobbpass fram till kl.13, sen hem till gården där man möts av de nyligen hemkomna föräldrarna (från USA igår eftermiddags) och lillebror Pontus. Sätter igång och bakar en kladdkaka och väntar nu på att den ska bli klar i ugnen :).
Idag blir vilodag för Forsythia då hon har tränats ordentligt sen i söndags samt red för Charlotte Haid Bondegaard igårkväll. Hon liksom jag är väldigt taggade på att få jobba igen, underbar känsla i tisdags när vi red på fältet och uppleva den glädje hon uttryckte över att få arbeta, även om det bara var ren basic grundridning med mjukgörande övningar, rund lägre form och några enstaka skolor. Avslutade med att släppa iväg henne i full galopp över det stora fältet (som blir i minsta laget när hon lägger i högsta växeln ;).). Lycklig häst!!
 
Igår var hon jättefin på träningen, kändes att man själv haft det lugnt så länge med sitsen, men efter att ha suttit o tänkt på att ha låg tyngdpunkt i höften ner i sadeln, i takt med Forsythia, så var man på banan igen. Red igenom slutor i både trav och galopp. Fick träna galoppsax mot GP, riktigt kul! Och vi klarade igår av att göra travsax från K till B till H! Alltså riktigt tvära från hörn till motstående långsida, där vi ställde om och fortsatte i andra slutan till den andra långsidans bortre hörn. 
Galoppiruetterna gick med bra, gjorde främst större men fick sen sitta på piruettpå litet område runt min tränare ett par varv för att träna på styrka och uthållighet.
För Haid har jag fått träna på att släppa efter mer på yttertygeln i piruetterna, göra halvhaltern med den, samt vara mer nogrann med att Forsythia är väl ställd i innersidan. Det känns märkligt att lätta så pass på yttern efter att i alla år har fått lära sig att hålla ihop hästen och hålla inne ytterbogen med yttertygeln, samtidigt som jag märkt av en positiv respons på den lättade tygeln. Hon är märkbart mer avslappnad i de centrerade piruetterna nu än hon var strax innan hon lärde mig det, för mig, nya ridsättet. Ställningen har också en tydlig effekt - är hon för rak när vi går in i piruetten eller rätar ut sig i den så blir hon mkt lättare spänd och stressar igenom den.
För det mesta rider jag som vanligt med jämt stöd eller uppfångande yttertygel, men håller fortfarande på att känner mig för i vilka situationer och övningar som det andra ridsättet har en fördel framför det traditionella.
 
Alltid lika spännande med nya grejer att jobba på!
 

Mycket som har hänt!

Ja mycket har hänt sen sist jag skrev aktivt här inne, en orsak till att bloggen har fått ligga i ide ett tag.
 
Under andra halvan av skolterminen satt jag och en klasskamrat med examensarbetet (sjuksköterskeutbildning vid Lunds Universitet), som var klart den sista maj. Godkänt o klart, underbart!
 
Jag och Forsythia har kommit igång att träna kontinuerligt för Charlotte Haid Bondegaard igen efter flera års uppehåll då hon har haft fullt upp på annat håll, känns jättekul då hennes träning passar mig och Forsythia så himla bra!
 
Helgen 9-10 juni tävlade vi i Gärds, mkt nöjd med starterna i St George och Intermediaire I. Resulterade i två 2a placeringar efter Jan Brink på Rentino på 68,42 (St G) samt 67,36% (Int I).
 
Jobbet drar igång på hemtjänsten i Vollsjö, min 3e sommar där och trivs fortfarande mkt bra :)
 
Helgen den 22-24 juni drog Midsommardressyren på Everlöv igång, en tävlingshelg man sett fram emot länge. Och det gick verkligen fantastiskt bra!
I lördagens St George fick vi till en bra ritt som resulterade i nytt personbästa med 68,509% och en häftig 3e-placering i den nationella konkurrensen!
I söndagens Intermediaire I var jag väldigt taggad på att få till bla piruetterna som vi gör hemma under programmet. Satsade järnet (glömde nästan andas stundvis så fokuserad jag var ;). ) vilket resulterade i hela 69,605% och en 4e-placering :D!! Gissa om man var salig efteråt!
 
Filmer från Everlöv:
http://www.youtube.com/watch?v=6o8HXT0Wqqs&list=UUsmgxS2dcjd-CWcdfkyfSDA&index=2&feature=plcp
http://www.youtube.com/watch?v=lZchBHgKTtA&feature=relmfu
 
 
Den 25 juni lyfte därefter planet mot Egypten för min del och hagen väntade på Forsythia som skulle få en veckas välbehövlig semester!
Härligt med en veckas sol och bad med goda vänner :).
 
Väl hemma igen hann man umgås med hela familjen i drygt3 dagar innan föräldrarna åkte till USA i 2 veckor. Så jag och mina 3 bröder har haft ansvaret under denna tiden :). Jobbat för fullt bredvid med, utom under Falsterbo-veckan som jag tagit ledigt för att kunna åka till än jag ville plus hinna med gården och en inplanerad födelsedagsfest.
Festen blev en av de bästa med massa vänner, från både när o fjärran (Norge)! Bjöds dessutom på en åktur i en grym BMW M3! :d Häftig upplevelse!
Kan bara tacka André från Norge att han kom ner kvällen innan, utan hans hjälp hade jag aldrig hunnit få klart tårtorna innan festen! 
 
På söndagen satt jag på Falsterbo med en vän och avnjöt en massa fina ekipage och fotograferade med min kära kamera Nikon D3100. Efter att ha lagt upp bilderna på facebook och taggat så hör både Patrik Kittel och Aat van Essen av sig via chatten för att tacka för fina bilder och undrar om de får använda sig av dom samt om jag hade fler. Wow :D!
 
Nu har jag och Forsythia kommit igång ordentligt igen efter vår 3 veckor långa semester (1½vecka utan ridning, ½vecka skritt och 1 vecka jogging/utridning på slutet). Red bla ut med en kompis i sövde strövområde där vi red ut längs ridleder och avslutade med att bada i sjön efter drygt 1½ timmes tur :). Nice indeed.
 
Idag kom föräldrarna hem! Var underbart att träffa dom igen :D!
 
Senaste tiden i mkt kort format, nu ger snart datorn upp och jobbet samt Forsythia o Kola kallar tidigt imorgonbitti, så blir nu till att nanna för min del :).
Natti natti!

På G igen

Sitter och planerar mitt nästa blogginlägg (och försöker lära mig det nya blogg.se), så jag är på väg tillbaka in här för att skriva igen efter ett på tok för långt uppehåll, det till följd av en fullpackad vardag. Men nu så är det bättring på gång :)

Höres!

RSS 2.0
Design: sodressage.se