Premiär på gymmet och ridinspiration

Rengnig dag som passande nog har spenderats inomhus med ömsom kandidatuppsatsskrivande, ömsom tittat på många fina hästar som gått Intermediaire I och Grand Prix (med spö).
Det är grymt inspirerande att titta på kan intygas!! Då det varit en vilodag idag utan ridning så blir abstinensen påtagligare när man ser andra rida det man själv eftersträvar :).

Som kompensation så har jag suttit och skrivit ner saker som jag vill träna på med Forsythia, ex att komma ihåg att träna på travsaxen (glömmer alltid den...), träna halt-ryggning oftare igen som jag gjorde ett tag (resulterade i att hon lyfte än bättre på fossingarna som annars lätt kan bli lite släpande i grusen) och att jag tränar på att räkna rätt i bytesserierna (börjar bli många byten att hålla rätt på nu).

Fick ännu lite extra hjälp att bekämpa ridabstinensen - ett par vänner skulle iväg på zumba-pass och då jag många gånger velat göra det men inte haft tid (vilket jag nu hade) så hoppade jag på! Skaffade ett 10gånger-kort, så nu kan man vara spontan till Gerdahallen i Lund fler gånger ^^!
Var helt underbart i vilket fall som - dansa o träna med flera andra med en ledare som brinner för det hela o peppar alla att prestera på max!


Fridas föl e.Sir Donnerhall II - Tip Top är numera döpt till Fragrant, som kommer av både en Orkidé- och Rosart. :)


2 av 4 födda

Nu har 2 av 4 planerade föl fötts, ponnyfölet e.Verdi kan dessutom komma vilken natt som helst, hon skulle ha fölat den 14 april, en vecka sedan.
Det senaste tillskottet, hingstföl e.Sir Donnerhall II u.Frida(36) ue.Maraton - Galant, har ännu inte fått något namn. Vi funderar bland annat mellan Fragrant och Fänrikshjärta. Namnet ska börja på F och ha blomtema.
Han är för övrigt till salu. De stora framgångarna på både fädernets och mödernets sida bådar gott inför en framtida tävlingskarriär :).
Busa med mamma!
Puss mamma!
Travarfölet är härligt busigt och showar gärna för kameran
Så härligt att ha två små busfrön hemma att pyssla om!

Äntligen!

Ja äntligen behagade fölet titta ut (eller Frida att släppa ut?) för allmän beskådan, har väntat i nästan 20 dagar över tid innan man fick sin stora nyfikenhet ngt stillad.
Så glad man blev när man såg att det även iår blev en generöst tecknad fölunge med tecken på alla 4 benen och en bläs! Den första bläsen Frida lämnat, annars har det enbart varit stjärn + snopp/nosbläs (utom Figharo som enbart hade en stor nosbläs).

Bilder + Föl på gång?

Frida sprutade mjölk idag, och hade fina vaxproppar nu under kvällen - hoppas på föl inatt!
Här kommer lite bilder till förra inlägget :)
Familjens älskade Ron <3

Tiden går fort när mkt står för dörren

Ja här har mkt varit på gång och tyvärr har bloggandet blivit lidande utav det.
Kandidatuppsatsen har utvecklas fortare och bättre än förväntat till våran stora glädje, vilket är tur då jag i söndagskväll snabbt insjuknade i influensa. Den backar tillbaka så sakteliga, men har tyvärr fått support av en frustrerande förkylning. Så man är svag som attans, igår var man darrig som ett asplöv efter 2½h sittandes i skolan. Man sov som en stock i 2 h sen i lägenheten...
På söndag är det dags får våran tredje start för iår, en St George på hemmaplan i Färs Härads (Vollsjö). Kan inte påstå att uppladdningen är optimal, men det ska nog gå ändå :).

Hemmaföreningen arrangerade programridning i tsidags förra veckan, och jag passade på att rida igenom Intermediaire I för första gången - trots missar och en sisådär framridning så fick vi ihop 64,3%! Med lite mer jobb så känns det riktigt spännande inför våran debut i programmet i Dagstorp :)! Fick många lovord av domaren som såg oss förra året under förra programridningen och som var mkt imponerad över våran utveckling. Fick bla en 8a på en galoppiruett (som vi dessutom kan än bättre :).) och en mellantrav (aldrig varit vår styrka, men hänt mkt med!).

Lite mindre roliga nyheter - för 2½ vecka sedan hade jag inbrott i bilen på Sjöbo busstations parkering. Hade lämnat den där kvällen innan för att åka till lägenheten i Lund. De slog in en baksidoruta, snodde bilstereon som ändå var gammal och bara fungerade till och från samt två billiga solglasögon. Sönderklippta kablar och försök till tjuvkoppling (som misslyckades gudskelov!). Det jobbigaste (utöver att hitta bilen i det tillståndet) så har det varit att inte kunna ta sig någonstans på eget initiativ. Då bilen fortfarande står på verkstaden så måste man förlita sig på bussar och att föräldrarna kan hämta/lämna en alt att jag kan låna ena bilen stundvis. Plötsligt förstår man vidden av hur beroende man är av sin bil o vilken frihet den ger. Tack o lov att det går bussar ända fram till gården, men de går så sällan...
Men imorgon hoppas vi få hem bilen igen!!! Tyvärr har jag inget val än att ställa den på parkeringen igen, annars kommer jag inte kunna tillbringa ngn tid i lägenheten nattetid. Men kan hopaps att tjuvarna lärt sig att det inte går att tjuvkoppla en Seat (mohaha), den har VW i grunden med en teknik som omöjliggör det. Stolt över min bil.

Fölningarna väntar på sig - den inackorderade travaren Karolina Swing e.Tap In har fått ett bedårande litet stoföl! Frida har nu gått över 18 dygn och ser inte ut till att brådska. Än mindre brådska ser ponnystoet Smedhults Zvala ut till att ha som gått över 4 dygn med sin Verdi-bebis.

En liten film på Sir Donnerhall II, pappan till Fridas föl, under hingstvisning hos Helgstrand i Danmark. Man kan inte annat än längta till man får se fölet!!
http://www.youtube.com/watch?v=w6-RSp15_Bc


Förövrigt går det mycket bra för Fjärilsviols far Connaisseur nere i Tyskland, lite bilder på honom:




Hittade dessutom en bild på Bellagio som jag tog när han var nygodkänd under Tullstorps hingstvisning. Läcker! Och Linnéa har ärvt rörligheten :)

RSS 2.0
Design: sodressage.se