En glad måndag med hingstväljarvånda!

Man brukar säga att måndagar är den jobbigaste dagen i veckan, idag har dock inte varit en sådan för min del. Istället har det varit starten på en ny kurs - kandidatuppsatsen ska skrivas under de kommande 10 veckorna. Detta inleddes med en sovmorgon till halv 10 då första föreläsningen var först halv 11!

Efter en behaglig dag i skolan med flera goa vänner drog det hemåt för träning i solen. Först lösgörande arbete på banan innan vi trimmade övergångar, halter och ryggningar. Därefter tog vi med oss familjens 11 månader gamla schäfertik Kola och red ut på fälten och ner om sommarhagen - härligt! Hittade dessutom Fias rosa grimma som hon plockade av sig i höstas och inte hittats förrän nu. Hur den dock har tagit sig från stora fältet och in i sommarhagen är en olöst gåta. Att den utöver det inte låg på den platsen när jag red där förbi igår är en lika stor fråga... Spännande värre!

Tiden då vi trodde vi bestämt oss för vilka hingstar vi skulle ta till våra ston blev kort. Det såg då ut till att bli Dalwhinnie till Lilja och Bordeaux till Frida.
Nu har dock fler tillkommit. Fick höra om en uppfödare som har ett sto e.Topaasch - Donnerhall som fått ett föl e.Floricello, detta föl ska tydligen vara fantastiskt fint och det bästa stoet fått. Med tanke på att Liljas stam är likande (Topaasch - Don Primero) så blir man såklart väldigt nyfiken om blodskombinationen kanske kan tänkas vara något utav en golden cross? (den som man alltid letar efter likt en blodhund). D's fördel är att han är långlinjerad, sviktiga gång och stamtavla. F's fördel är de luftiga rörliga gångarterna, stam och ridbarhet. Och fölet med samma stamkombo som blivit så bra. Med tanke på Liljas gång och exteriör så borde fölet med F bli kortlinjerat, högställt och ha mkt luftiga gångarter med höga knän och mkt väl undervinklade bakben! Tanken med D är däremot att försöka få lite längre linjer för en mjuk rörlig rygg samt bevara svikten i rörelserna. Tror mycket på båda kombinationerna...!

Under Flyinges hingsvisning fastnade vi ordentligt för Bordeaux (United - Gribaldi - Donnerhall). Innan dess pratade vi även mkt om Floricello. Redan tidigare småkikade vi åt Wynton, en svart hingst e.Jazz - Matador II - Rubinstein, med stora tävlingsframgångar och som många tror på kommer kunna prestera på Grand Prix-nivå. Tidigare stod han enbart på fryst och därför övervägde vi honom inte närmare, men nu finns han även tillgänglig på färsk, därav det uppkomna intresset. Så nu står vi och velar mellan de två.

B har en fantastisk stamtavla, även med det åtråvärda Donnerhallblodet också som vi försöker eftersträva att få med. Har har mkt bra rörelser med gung i kroppen, härligt rund överlinje, markant uppförsbacke och talang för samling.
W har även han en mkt stark prestationsstam, lätthet för samling, ngt bogfriare än B, visat prov på läcker passage och presterat med toppenresultat. En hake är priset, där språnget är den dyra femsiffiga summan, och konstaterade dräktighet den lägre fyrsiffriga summan. Tur Frida inte fölar imorgon för det känns som att man kommer behöva lite tid!

Frida står stiltje - ingen förändring som tyder på att deadlinen för fölningen närmar sig med stormsteg. Däremot har mkt hänt med travaren, inte mkt juver men markant uppluckrad i korset. Kan komma snart! Även Svalan har gjort progress, om inte Frida kommer igång så kanske Svalan hinner föla före.

Den efterlängtade Föltiden är nära!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Design av: sodressage.se