Summa summarum - nöjd med helgen

Har nu varit och tävlat fredag - söndag i Laholm på deras underbara meeting :). En riktigt kvalitativ tävlingsplats med skickliga funktionärer som har full koll på läget. Alltid lika kul att tävla där!
 
I fredags red vi en MsvA:1 i hettan på knappt 30 plusgrader. Vi satte inte i högtryck men fick en rätt jämn och angenäm ritt som vi alla var nöjda med utom en miss i första travökningen till följd av att en broms hade satt sig på ganaschen på Forsythias huvud. Dock fick vi uppleva något som vi har varit till stor del förskonade från hittills - en domare som inte tyckte om mig/hästen/ekipaget(?) och utan att precisera vad som felade i protokollet. Fick av domarna drygt 68, 64 resp 61%... Not happy med sista siffran... Hamnade slutligen på en 14 plats, mitt i listan.
 
På lördagen dömde två nya domare St George och tyvärr den negativa domaren var den tredje i skaran. Hoppades kunna få henne tycka bättre om oss med en än bättre ritt. Lyckades tydligen inte direkt med det även om domaren var så givmild att vi tilldelades en % mer än gårdagen. Räckte till en 6e placering ändock! :D 69, 66 resp 62% (hölls på 2 plats, 5 plats och 19 plats av resp domare.....) Känslan var okej men vi har gjort bättre starter. Har dock i åtanke att vi nyligen har haft 3 veckors semester och ännu inte är tillbaka i den högform som vi var i under Everlövs stora Midsommar-dressyr där vi satte 68,5% i St George :). Vi är snart tillbaka där!
 
 
På söndagen märktes det att Forsythia blivit ngt stel av 3 dagar med merparten tillbringad i box även om vi försökte promenera så mkt som möjligt. Fick trots det helgens bästa ridkänsla på banan i dagens Intermediaire I, men även flertal missar till följd av stelheten, främst i galoppen. Trots ngt matt så körde hon på och la in sista växeln på uppridningen - Här kommer jag! Även här fick vi ngt ojämna siffror, om än inte lika mkt som tidigare dagar (o utan den tidigare nämnda domaren) och allt räckte till en 7e och sista-placering :).
 
Var underbart att se hur hon laddade om efteråt och på vår sista promenad så gjorde hon precis som hon gjort på varje promenad under helgen - joggade med spetsade öron bredvid en, av glädje för att få vara på tävling! <3 Kan man annat än älska en sån häst när man själv är tävlingsfrälst?!
 
Kommer skriva mer om den gångna helgen under veckan när jobbet är slut och man hinner få en stund vid bloggen :).
 
Tjingeling!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Design av: sodressage.se