Snön föll - igen

Så föll det än mer snö idag. Snö tar jag gärna - i tillräcklig mängd så man kan pulsa i på fälten utan klabbig kramsnö (=styltor). Idag kom inte så mkt snö på fälten, men tillräckligt för att skapa förrädisk hal modd på vägarna i kombination med underkylt regn.

Till följd av vädret så blev det ingen körtur till ridhuset utan en skrittur på fältet då snön orsakade styltor. Blev till att klättra i backen och bygga muskler på den vägen. Däremot nöjde sig inte Forsythia med det - sen hon förstod hur man trampar och konstaterat hur mycket beröm man får efter varje gång - så bjuder hon gärna på att trampa när hon får möjlighet, likaså idag!
Glädjen hos ryttaren när man känner att man lyckats få en ny svår övning till ngt enkelt och kul för hästen!

Igår blev det trimning i ridhuset! Var planen idag med, men som sagt, snö... Mycket nöjd med passet, tränade bla på Int I-delar. Fick fånga upp lite extra i höger piruetten, sen satte vi den, galoppsaxens pusselbitar har fallit på plats och flyter lätt. Passagen kändes mkt bra, sån häftig känsla!
Behöver själv hitta ett sätt att rida bytesserien i varje bättre, har problem med att hitta rytmen, takten och att ge nästa hjälp vid rätt tillfälle. Vi hittade rytmen tidigare i höstas/vinstras, men jag har sen ett tag tillbaka tappat de... Men snart så sätter vi det igen!

Ser nu fram emot min sista praktikvecka på vårdcentralen och träningen, finns hela tiden nya delmål man vill uppnå!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Design av: sodressage.se