Bruksprovet har inletts!

Satt och tittade på 4- & 5-åringarna Gångarter igår och kan rapportera lite om dom:
Inleder med en hopphingst - Diamantino VDL
Såg bara lite på slutet när han gick när jag kom in i ridhuset - vilken läcker galopp säger jag bara! Såg snygg ut under sadeln och mkt ridbar under den lilla stunden. Bra energi, kom inte riktigt fram med nosen dock.

Sen säger jag bara Floricello - WOW!! Vilken utveckling sen förra året! Han var mkt fin redan då, dock väldigt valpig i kroppen. Nu har han vuxit i sig, tryck, snygg modell i uppförsbacke, läckra rörelser både fram o bak, mkt energi framåt samtidigt som han var avslappnad o fullt fokus på ryttaren.
Stor kandidat till min Fackellilja helt klart.
Tyvärr fotade jag inte honom - ångrar mkt! Men var så fascinerad.

Inte så imponerad av Don de Jeu. Inte så snygg exteriör, men mjuk i kroppen när han väl började slappna av och har nog mer rörelser i kroppen än vad som visades idag. Han har framtida potential. Påminde om At van Essens GP-häst Premier i modellen. Vackert huvud.


Ivory, ett halvblod av grövre typ, byggd i nerförsbacke, korta framben - långa bakben, nosen i bringan och såg ut som en snäll valack. Detta till trots så var han rörlig med knä och bakben under sig. Tyvärr backades han upp en hel del, men när han väl fick trava på så visade han på god takt o gung i kroppen.


4Given - det var bara pinsamt att sitta på läktaren o se, undrar vad i allsidar de holländska domarna tänkte om den svenska standarden på både hingstar och ryttare...?!

Zaladin MI - en stor hingst på 176cm, högställd o långbent med höga knän och fina bakben, bra tryck framåt och arbetsvilja.




Blev rätt överraskad när Dunhill kom in - har sett youtube-klipp på honom och det var inte samma stora gångarter. Galoppen var hans styrka. Sprang i travökningarna.



Likaså var Luxus CML en överraskning. Han är lika snygg som förra året - men han var alldeles tassig i sina frambensrörelser som han inte var förra året. Spontan funderades det hos mina läktargrannar om han hade kotledsinflammation, för det var andra rörelser än sist.



Roussegnieur var en trevlig hingst , såg ngt överbyggd ut, med speciell rörelsemekanik som växte under tidens gång. Pysslade med munnen en del under ridningen.


Hann inte se mer av Faustino än när han kom in i trav - mkt gest med frambenen och tryck framåt, stor arbetsvilja, kunnat önska mer bakben men han går i god uppförsbacke.

Åker nu och tittar på 3-åringarnas löshoppning då jag missar ridningen imorgon pga praktiken.
Ska bli intressant o se! Även som dressyrfantast :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Design av: sodressage.se