Äntligen träning! Och hingstfunderingar...

Efter att tränaren varit sjuk en längre tid så var det äntligen dags att få träna igen! Även om stackaren fick kämpa en del med sin kraxande röst :). Fokuserade på travslutor, galoppiruetter och serier i varje. Har några mindre trappsteg kvar att jobba på i travslutorna, men de är rätt bra i dagsläget - de ska dock bli grymt bra är planen! Piruetterna kändes fina och avslappnade, centrerade. Och vi jobbade på serierna i varje, det blev bättre o bättre, vi hittade rytmen och jobbade på att utveckla fintrimmet. Fick beröm för att passagen har utvecklats och är än mer spänstig och stark nu.
Trampet är inte lika inspirerande i ridhus som på fältet, men nu är det så blött på fälten att vi inte kan rida där... Får se hur vi går vidare med det. Erkänner mig en anings otålig, vill lära mig och känna att vi inte fastnar eller backar i utvecklingen.

Serien i varje satte vi bra imorse! Jag smet upp tidigt och körde själv till ridhuset med Forsythia då mamma jobbat natten. Hann rida hela passet innan några hinder sattes upp - underbart! Red på hackamoret idag, var lika fin på det som på bettet igår, skönt att kunna variera sig. Tränade igenom sakerna igen som vi gick igenom dagen innan, kändes mkt bra. Imorgon, torsdag, ska hon få vila innan det blir träning fred-söndag.

Patrik Kittel intervjuades av Sportspegeln och inslaget visade i måndags - himla kul att sporten äntligen börjar framhävas inom media! På tiden. Se klippen på svtplay.se! Även kort inklipp när han visar piaff o passage, mkt intressant.
Roligt att höra att Sverige är 1 av 3 länder i världen (?) som lyckats kvala in både ett lag i dressyr, hoppning och fälttävlan!! Mäktigt gjort av ett så litet land.

Sitter och funderar på hingstval till Lilja och Frida (vilket man har gjort till och från ända sedan de betäcktes förra året!). Spännande samtidigt som det är klurigt. En tabbe med Lilja när hon skulle betäckas som 3-åring är en trolig orsak till att hon har litegranna svårare för att bli dräktig och gör att vi får försöka begränsa hingstvalet till en som är stationerad i Sverige. Blir plötsligt inte så många kvar av intresse. Fundering ligger bla på Ampére, som dock är svinigt dyr iår - trots lågkonjukturen. Dålig stil av hingsthållarna kan jag tycka. Tankarna går även till Dalwhinnie och Floricello, har lite överväganden att göra där dock. Blivit tipsad om Rausing till följd av hans rörelser och hans fantastiska far Rock Forever. Ser mkt fram emot bruks, särskilt Dunhill e.Oscar ser mkt lockande ut!
Frida har desto större utbud att florera bland! Mkt tacksamt.







Kommentarer
Postat av: pernilla

Håller med om Amperé, sjukt dyr!

Visst är han fin men tycker nog att han får bevisa sig mer än så om han ska få så bra betalt.



Är Temptation kvar i tankarna?

2012-02-23 @ 10:11:08
URL: http://pontes.blogg.se/
Postat av: Mathilda

Visst e han! De 2000 i bokningsrabatt räcker inte långt. Och Brink är en av få hingsthållare idag som motsätter sig rabatt på kvalitativa ston.

Ja Temptation är fortfarande en intressant kandidat, men till Frida då han inte står i Sverige.

2012-02-23 @ 20:12:02
Postat av: Pernilla

Märkligt resonemang i dessa dagar.

Såg att han bara kör 90 dygns avgift också.



Nej det blir nog gränsbo i år!

2012-02-23 @ 23:54:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Design av: sodressage.se