Tiden går fort när mkt står för dörren

Ja här har mkt varit på gång och tyvärr har bloggandet blivit lidande utav det.
Kandidatuppsatsen har utvecklas fortare och bättre än förväntat till våran stora glädje, vilket är tur då jag i söndagskväll snabbt insjuknade i influensa. Den backar tillbaka så sakteliga, men har tyvärr fått support av en frustrerande förkylning. Så man är svag som attans, igår var man darrig som ett asplöv efter 2½h sittandes i skolan. Man sov som en stock i 2 h sen i lägenheten...
På söndag är det dags får våran tredje start för iår, en St George på hemmaplan i Färs Härads (Vollsjö). Kan inte påstå att uppladdningen är optimal, men det ska nog gå ändå :).

Hemmaföreningen arrangerade programridning i tsidags förra veckan, och jag passade på att rida igenom Intermediaire I för första gången - trots missar och en sisådär framridning så fick vi ihop 64,3%! Med lite mer jobb så känns det riktigt spännande inför våran debut i programmet i Dagstorp :)! Fick många lovord av domaren som såg oss förra året under förra programridningen och som var mkt imponerad över våran utveckling. Fick bla en 8a på en galoppiruett (som vi dessutom kan än bättre :).) och en mellantrav (aldrig varit vår styrka, men hänt mkt med!).

Lite mindre roliga nyheter - för 2½ vecka sedan hade jag inbrott i bilen på Sjöbo busstations parkering. Hade lämnat den där kvällen innan för att åka till lägenheten i Lund. De slog in en baksidoruta, snodde bilstereon som ändå var gammal och bara fungerade till och från samt två billiga solglasögon. Sönderklippta kablar och försök till tjuvkoppling (som misslyckades gudskelov!). Det jobbigaste (utöver att hitta bilen i det tillståndet) så har det varit att inte kunna ta sig någonstans på eget initiativ. Då bilen fortfarande står på verkstaden så måste man förlita sig på bussar och att föräldrarna kan hämta/lämna en alt att jag kan låna ena bilen stundvis. Plötsligt förstår man vidden av hur beroende man är av sin bil o vilken frihet den ger. Tack o lov att det går bussar ända fram till gården, men de går så sällan...
Men imorgon hoppas vi få hem bilen igen!!! Tyvärr har jag inget val än att ställa den på parkeringen igen, annars kommer jag inte kunna tillbringa ngn tid i lägenheten nattetid. Men kan hopaps att tjuvarna lärt sig att det inte går att tjuvkoppla en Seat (mohaha), den har VW i grunden med en teknik som omöjliggör det. Stolt över min bil.

Fölningarna väntar på sig - den inackorderade travaren Karolina Swing e.Tap In har fått ett bedårande litet stoföl! Frida har nu gått över 18 dygn och ser inte ut till att brådska. Än mindre brådska ser ponnystoet Smedhults Zvala ut till att ha som gått över 4 dygn med sin Verdi-bebis.

En liten film på Sir Donnerhall II, pappan till Fridas föl, under hingstvisning hos Helgstrand i Danmark. Man kan inte annat än längta till man får se fölet!!
http://www.youtube.com/watch?v=w6-RSp15_Bc


Förövrigt går det mycket bra för Fjärilsviols far Connaisseur nere i Tyskland, lite bilder på honom:




Hittade dessutom en bild på Bellagio som jag tog när han var nygodkänd under Tullstorps hingstvisning. Läcker! Och Linnéa har ärvt rörligheten :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Design av: sodressage.se