Tävlingar, nya sjärnskottet och GP redan nästa år?

Den 18 maj debuterade jag och Forsythia Intermediaire I, ngt jag sett fram emot länge. Och jag är otroligt nöjd med den debuten! Ngt svaga öppnor och en tabbe av mig inför första piruetten som gjorde att båda fallerade var det enda större, annars hade jag en riktigt bra känsla igenom hela och det hela slutade på 63,94%!

Nu i den gågna helgen blev det start i Björbäck, ngt vi önskat göra i flera år men av olika anledningar inte blivit av. Trots lite olika omständigheter så blev det en hedrande 4e placering på 67,597% i MsvA:1. I vår livs andra Intermediaire I så blev det problem när Forsythia började skaka på huvudet i galoppprogrammet till följd av ngt med vänstra örat, vilket gjorde att galoppökning, efterföljande bytet och ena piruetten + byte drabbades. Men trots det skrapade vi likväl ihop hela 62,456%! Så vi fick ihop desto mer i trav- och skrittdelen än i debuten :) (den sistnämnde var idel 7or och kändes riktigt bra).


Forsythia fick en välförtjänt vilodag - brukar få två, men då vi blivit erbjudna att få träna för Charlotte Haid igen hemma hos en väninna så hoppade vi på det direkt. Har nämligen ridit för henne tidigare med Forsythia när hon var unghäst och kemin tränare - ekipage var superbt. Och det var det ännu kan jag intyga! :D

Vi bad om hjälp med piaffträningen och piruettarbete. Vi inledde med tramp då jag redan ridit fram ordentligt innan. Och wow vad fin hon var! Med Lottas teknik, hjälp från marken och tips så trampade Forsythia riktigt bra men ändå avslappnat! När vi började träna på att lära Forsythia trampa så blev hon så stressad att det inte gick att gå snett bakom för att peta med spö, utan jag har fått leka ute på fälten rätt länge. Men nu var hon stencool, visste vad det handlade om och tog villigt emot vägledningen om att fortsätta lyfta på fram o inte bara trampa flitigt bak. Detta igenom att Lotta petade baktill medan jag fick fokusera på att aktivera frambenen med lätta skänkelhjälper långt fram samt peta lite med spöt på bogen. Forsythia ville gärna ställa sig till vänster o skjuta rumpan åt sidan, men genom att ha henne ngt lätt ställd till höger rätades hon tillslut ut.
Forsythia tyckte sen att hon var så duktig på det att var gång jag skulle aktivera skritten så började hon på att trampa ;)

I piruetterna behövde vi hjälp att hitta "lagom" - detta då Forsythia har lätt att samla sig för mkt, ngt även Lotta påpekade efter att ha bett oss att visa hur mkt vi kunde samla galoppen ;)... Forsytha kände möjligen av lite efetr allt tramparbete då vi fick jobba ovanligt mkt med piruettgaloppen, men sen fick vi till det och fick testa lite olika tekniker i piruetterna för att hitta bästa läget. Fick tipset att släppa efter mer i yttertygeln, vilket Forsythia direkt slappnade av på och trampade igenom bättre bak på, samt lugnade sig med att centrera piruetten mer än vad hon egentligen mäktar med i dagsläget. Jag hittade hur och när jag ska möta upp med innerskänkeln för att ha lagom aktivitet i piruetten, samt jobbade på mjuka urgången ur den. Högergaloppen blev riktigt stor o luftig däremellan under arbetets gång, mäktig känsla!
I slutet av passet fick vi bla berömmet att "Om ni fortsätter träna på såhär så startar ni Grand Prix nästa år!". SÅÅ lycklig!! Den är andra tränaren som säger det till oss nu :D! Hoppas och håller tummar o tår nu att vi klarar av att utvecklas vidare på detta sätt och kanske nå GP redan så snart!

I lördags kväll den 19 maj kl.20.30 födde Fackellilja ett vackert stoföl e.Sohn der Sonne ue.Topaasch - Don Primero - Tip Top. Forsythias andra barnbarn är kommer till världen :), döpt till Flora Darcía. Först tyckte vi Darcía såg stor ut, men konstatera senare att hon var ca 107cm hög, så inte så fasligt stor. Vacker, långbent och utan ett tecken på kroppen. Hon har vita känselhår på vänster sida om nosen, svart på höger sida, samt en vit rand på vänste bakhov men inget synligt vitt tecken.
Planen var från början att båda årets föl skulle säljas. Men efter att Darcía fick komma ut och röra på sig för första gången så krashade den planen. Hon rör sig fantastiskt, aldrig haft ett föl som rört sig så från start. De flesta föl man ser som rör sig med höga knän i början spänner lätt överlinjen, men inte hon. Det lutar för tillfället mot att vi kanske behåller henne trots allt. Vet inte hur jag ska hinna med jobb + 3(/4?) hästar (+ lite vänner? ^^) om 3 år, men det ska nog lösa sig! Får se om vi kanske säljer Kaprifol så det inte blir för många, inte det lättaste att sälja ponnyföl, men hon är grymt fint!

Kola och Frans tillsammans <3


Flora Darcía



Mormor Forsythia i Björbäck
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/544978_2706537801774_1806684843_1608713_1038861756_n.jpg

Lämnat Stockholm ännu en gång för Skåne

Har nu anlänt tillbaka hem till lägenheten i Lund. Saknar redan alla uppe i Stockholm, önskade att helgen hade kunnat vara lite längre... Gick på tok för fort.

Att tiden gick fort märktes inte minst igårkväll. Kom tillbaka till huset senare på kvällen efter att ha varit ute och ätit på resturang och satte oss i soffan o pratade. Kändes oss efter en tid rätt trötta o bestämde oss för att sova. Tittade på klockan - som visade sig vara tio i två på natten! Vi som trodde den var närmare tolv! Hoppsan ^^. Sovmorgon blev det till det :).

Victoria var lika flott som så oftast. Var mkt angenämnt att sitta ner o titta när Ebba red, och roligt att sj rida med! Fotade en hel del, så sitter nu o väntar på att bilderna ska trilla in på Facebook från Ebba och Helena så jag kan dela med mig av dom här med sen imorgon :).
Var sen iväg på Hogsta som ligger ett stenkast bort och tittade på fina ekipage, bla Elena Garcia Petersson som debuterade rörliga Mexico Melody (stallkamrat till Vickan) i MsvA:1 (var riktigt duktiga!) och Emma Karlsson som startade med en läcker Midt-West Casino (vann!).

Efter att ha njutit av fina ekipage åkte vi tillbaka till stallet och tog en promenad allihopa med Victoria, gick och betade. Stallkatten joinade oss bland grästuvor och yrvakna pissemyror :).

Klockan tickade iväg o det var dags för att påbörja färden hemåt. Både flyg- o bilturen gled på smidigt, fick denna gången se Sveriges fantastiska landskap, ngt man missade när man åkte norrut pga det dåliga vädret.


Nu blir det till att sova o se vad morgondagen bjuder på - har inget inplanerat vilket inte känns helt bekvämt för en som älskar att ha saker att göra! Men förhoppningsvis blir det en tur till Gerdahallen med lite vänner för träningspass :), nice!

Ha en härlig vecka!

Stockholm!

Idag har jag flugit upp till Stockholm för att träffa Ebba, Helena och Victoria!! Äntligen igen! Var ett tag sedan nu (to long time ago)...
Blev till att gå upp kl.6 för att börja packa, rida Forsythia, duscha och sen packa klart innan jag körde till Sturup för att lyfta kl.12.
Konstaterat att jag har noll insikt om min egen dialekt... i Skåne anses jag inte ha ngn direkt skånsk dialekt, men idag hann jag bara in på första matställe så hörde dom direkt - Oh en skånsk flicka! Haha, norr om skåne är jag tydligen väääldigt skånsk...
Har blivit seightseeing genom delar av vackra Stockholm, så fint! Ätit lyxigt gott på Texas Long Horn, revbensspjällen - mums!
Och höjdpunkten då (utöver att träffa Ebba och Helena <3) - att få träffa Victoria, se Ebba rida och själv få rida henne igen! Och gud så mkt som har hänt! Musklat på sig och galoppen var den härligaste jag ridit på en ponny <3! Jag har haft aha-upplevelser under utbildningen, men nu har hon vuxit i sin kropp och med skicklig träning av Ebba har den utvecklats enormt och än mer potential finns att plocka fram :).
Nu avslutas dagen med mys i soffan! Kommer sova gott inatt minst sagt :)

Äntligen är hon kommen!

27 dagar över tiden blev det innan hon behagade titta ut och möta världen (eller innan Zvalan kände att hon var laddad nog för att passa bebis igen?)
Nu är hon här ialf! Det odöpta stofölet e.Verdi RP 144 (ee.Vermont RP 133) u.Smedhults Zvala ELIT ue.Rolökke Swallow RNF 110 ELIT - Merrie Master RNF 11 ELIT.




Nu ska hon bara få ett namn! Frännelids ....
Diskuteras görs bla
Kaprifol, Vanilj, Magnolia, Jasmin... Max 8 (9) bokstäver. Fler ideér? :)
Kan tillgägga att hon visserligen ser brun ut, men är full av vita hår, så hon kommer bli en klassisk Verdi-brunskimmel!

RSS 2.0
Design: sodressage.se