Härlig dag!

Nu är det offentligt - jag och Henrik är ihop! Så himla glad! Njutit hela dagen!
Finaste!!
https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3307881/images/2012/533397_10151553623055045_242436898_n_50675ec9ddf2b313b90043e9_thumb.jpg

Underbar start på dagen med Henrik innan det blev avfärd hemåt till gården för att träna. Hade riktig tur med vädret - varit molningt och regningt större delen av dagen (tom ösregn sista timmen), men sen luckrades molnen upp och solen sken när vi gick ut ur stallet och under hela passet :). Dessutom kändes hon fin idag, blev en del piruett och piaffarbete (både ur skritt och passage, mkt nöjd, känns hur det går i rätt riktning!)

Var igår i Malmö med Vanessa för att försöka hitta present till lillebror som fyller 18 år imorgon! (30/9) Hittade och hoppas det blir bra :)! Vi var båda alldeles slut efter flera timmars promenad i flertal affärer, phu! Glad man är ute o shoppar så sällan. Får dock leta vidare efter snygga tröjor för kalas/fester, hittade bara pösiga i daskigt tråkiga färger. Är det verkligen mode?? Preetty boring. Ska nog hitta ngt snart :)
 
Nej, now off to bed, jobb på hemtjänsten imorgon :D!
Natti natti!

Som jag längtat efter denna måndag...

...men den blev inte alls som jag hoppats på. Detta som en konsekvens av att man blivit förkyld och tappat mkt ork (även om det är betydligt bättre idag än igår!). Nu är målet att kurera sig på ett dygn (keep on dreaming), så man äntligen kan få träffa den man vill utan att behöva lämna över stafettpinnen (läs: förkylningen). Hur göra? Jag försöker med kan-jang, både multivitamin- och echinacea-brustabletter, Immun-tabl och echinagard blaand annat. En början! Och vila - även om jag inte kan påstå att det blivit tillräckligt mkt av den varan hittills idag. Men från och med nu så är det vila resten av dagen.

Vaknade tidigt imorse, så pass långt innan klockan ringde att jag kunde ta en buss tidigare hem från Lund (nästan 2 bussar tidigare tom). Väl hemma blev det lite lugn förmiddagsfika innan vi åkte med Fackellilja och Flora Isadora till seminvet. för 90-dygnskontroll - och Lilja är fortfarande dräktig med Dalwhinnie!

Efter lunch blev det ett lättare pass på Forsythia, red ut på vårat största fält och klättrade. Då hon kändes så pass fin, mjuk och pigg så kunde man inte låta bli att avsluta passet med att leka lite med piaffen.
- Kortade upp skritten, aktivera/kvicka till steget och sen med ett samtida kluckljud ge skänkelhjälpen. Om jag önskade än lite kvickare ben så petade jag litegranna med spöt antingen på bogen, på magen bakom skänkeln eller neråt bakbenet beroende på bäst respons.

Efter vet-besöket blev det lite fotografering av Isa och de andra fölen/unghästarna/hästarna
 
Fjärilsviol och Flora Linnéa
 
Frännelids Kaprifol (Verdi RP - Rolökke Swallow RNF - Merrie Master RNF)
 
Frida <3
 
Fackellilja

Sjuk

Ngn konstig förkylning har fått sitt grepp om mig och gjort mig totalt utpumpad bara ut av att finnas till. Himla onödigt kan jag tycka nu när jag är i full gång med min roliga praktik! Tur det är en lugn vecka framöver så jag inte missar några pass.
Ligger nu utslagen i sängen och mumsar lite på Marabous nya Crunchy Corn (majssnacks i mjölkchoklad). Både jag o pappa diggar den. Lär slockna snart känner jag. Pimplar med jämna mellanrum i mig Kan-Jang för att skapa ngn sort av chock-behandling så man kan bli av med skräpet snarast. Under tiden njuter jag av musiken från Spotify - en gratis månad med Premium, har en känsla av att jag kan komma fortsätta med Premium en tid till framöver även efter månadens slut.
Längtar4 nu bara efter att få träna vidare med Forsythia, C.H-B.-träning på tisdag! Piaff piaff piaff :), snart sitter det. Måste dock vara mkt kryare innan det blir på tal...

Natti natti!

Lediga dagen

Veckans enda lediga dag har varit nice! Sovmorgon, frukost medans mamma förmiddagsfikade, ridtur ut på lilla fältet med Forsythia för att klättra. Blev en rätt kravlös ritt med flertalet inslag av bus då hon var väldigt pigg o glad (trots 2 tuffa pass i rad med tränare i ryggen tis o ons). Busade upp för backen, skuttade över en mindre gräshög m.m. :).Bra beröm för henne efter allt jobb. imorgon och lördag blir det vilodag för henne, nästa pass blir på söndag!

Jag var i eftermiddags på massage i eslöv, Eslövs Rygg- och Idrottscentrum, kändes bra med så kunnig personal. Hoppas kunna få rätt på knutorna och de vänstra ryggmusklerna - de har vållat massörerna problem sen flera år tillbaka. Kompenserar upp för ngt? Kom i efterhand på att jag kunde frågat om kiropraktor hade varit ngt att kolla upp sig hos?
Ska prova en till massör på torsdag som har sitt ställe mkt bättre till längs min pendelsträcka (smidigt!), hoppas det kan vara ngt riktigt bra. Se vad hon säger.

Har idag hämtat ut min korrigerade balklänning, sitter som den ska nu! Liten aning lös över magen tyvärr, men då den inte har dragkedja o ej stretchig så kommer jag inte i den utan det :P, får så vara!

Utveckling!

Veckan har startat underbart, inleddes med sovmorgon med stort s med den bäste, därefter haft 3 dagar rolig praktik. Igårkväll var det träning för Maria Carlsson - första gången på länge nu! Kände hur det släppte i de tväraste galoppslutorna och bara flöt på. Tramp-träningen har gått bra senaste veckorna och hon har förstått att jag önskar travsteg var gång. Blev dock lite kortslutning för henne igår och blev stressad vid trampförsök ur skritt. Vände då på det och gick ner i piaff från passage - fick till både passagen, en av våra bästa piaffer och övergången upp till passage! MC tyckte det hänt mkt sen sist, otroligt kul att höra från ngn som inte sett på ett tag (man blir ju alltid lite hemmablind sj).
 
Har idag tränat för Charlotte Haid-Bondegaard vilket gick grymt bra!! Poletten som föll på plats i galoppslutorna igår hängde med idag med och fick till galoppsax med 8 slutor/byten längs med underbart flyt! Piruettarbetet gick rätt bra, jobbar vidare på precisionen in-ur och att få luftigare språng.
Piaff- och passagearbetet gick helt suveränt <3! Efter att ha jobbat oss steg för steg fram med piaffen med hjälp av Lotta bredvid lossna det och Forsythia kom ihop sig över rygg och bara försökte, försökte o försökte så mkt hon bara kunde <3. Efter mängder av beröm skulle vi ta lite passage som avslut, då var hon på G för att få piaffera än mer :)! Passagen var gudomlig - full av power, spänst, svikt och mjukhet samtidigt när den var som bäst! Mkt beröm av tränaren med, så är jätteglad ikväll!
 
Denna härliga dag firades med glass som avslut framför TVn. Nu är det dags att krypa till kojs, natti natti gott folk!
 

4 månader kvar...

Konstatera ikväll att det man är 2 veckor in i terminen och att det bara är 4 månader kvar till examen!! Kanske dags att så smått titta runt efter jobb? Sagt o gjort, satte mig och kikade runt lite. Hm, känns inte direkt optimalt (är nog sällan med att gå ut på vårkanten, till sommaren behövs ialf sommarvikarier). Som vanligt efterfrågas erfarenhet - det enda jag kan skryta med är med äldrevården (2½år) som usk. Alltid ngt ialf! Inte den änden jag tänkt mig starta i men bättre än inget åtminstonde :). Flest och roligast jobb hittade man helt klart i Stockholm! SUS här i Skåne har anställningsstopp, hurra.... Diss! Bara till att hoppas att det kommer gå många 40-talister i pension för alla oss kommande nylegitimerade ssk :)!

Men innan examens så kommer Corbalen den 27 oktober - längtar!! Taggad som attans, hoppas nu bara på att kunna få tag i biljetter... Har redan klänning fixad + allehanda ting till. Hålla tummarna!

Natti natti gott folk!
 

Härlig vecka

Ja det har varit en mkt lärorik vecka som nu går mot sitt slut. Har haft 4 dagars praktik, måndag-torsdag, som har varit riktigt roligt - men också helt slut i hjärnkontoret! Sovit som en klubbad säl ^^. Jag märkte samtidigt redan under praktikens första dag hur mkt självsäkrare jag är i rollen som sjuksköterska, jisses vad mkt som har hänt sen termin 1 när man var osäker som bara attan!
 
Forsythia och jag har fortsatt avnjuta livet och träningen ute på stubbfälten, allt från piaffträning till att i nästa stund släppa iväg i fullt ös över vidderna. I torsdags var jag så slut att det bara blev en relativt kravlös uteritt med fri galopp över ett fält och därefter avnjutning av årets sista brittsommardag i maklig skritt längs vägarna.
 
Helgen har ägnats ät hästar, vänner, utgång, gäster på gården igårkväll (lördag) - och idag till att sova ut, rida och bara njuta av att umgås med familjen. Ikväll blir det till att åka till Lund, träffa vännerna i villan och Henrik. Ska bli riktigt kul!
Praktik imorgon em-kväll (kl.13-21.30) som är starten på en intensiv vecka - 6 dagar pratik, träning för MC och CHB, massage i Eslöv, hämta ut balklänningen och än fler gäster på lördagen!
 
Its gonna be awesome!

Lycklig Forsythia <3

Oavsett vad som orsakar en vila för Forsythia så ogillar hon det starkt! Har levt rövare i hagen som bara den och riskerat skada sig, så trots planen att ge det ngn dag till samt mjukstarta med skritturer för säkerhets skull så var det bara till att sitta upp och motionera av henne under mer kontrollerade former ^^.
Behöver jag beskriva glädjen hos både tösen o mig när vi gled ut på stubbfälten? Känslan när hon ett tag senare, uppvärmd o fin i kroppen, ges fria tyglar och får lägga i högsta växeln efter eget önskemål, är vad jag kan tänka mig känslan på en motorcykel när man gasar upp ute på en Europaväg - men med vetskapen att det kan komma ett oförutsett hopp upp i luften som kan resultera i en egenhanda flygtur ;). (kan dock inte minnas när hon senast bockade med mig på ryggen, x antal år sen?). Vi avnjöt turen as usual tillsammans <3. Var himla kul att se hennes kroppsspråk när vi skrittade tillbaka in på gårdsplanen, hur genuint nöjd och glad hon var efter ritten. Underbart att ha kunnat skapa den glädjen för henne :).


På tal om något helt annat, närmare bestämt den genomförda tentan! Man brukar säga att man går ur askan in i elden, men nu får man tacksamt säga att det är tvärtom, då läkemedelsberäknings-tentan var ett riktigt eldprov. den kändes dock riktigt bra och nu är det bara till att hålla tummarna för att det har gått lika bra som det kändes och att man satte 100% rätt! Annars blir det till att räkna om...
Morgondagens examination är en tacksamt "chill" presentation, inom ett mkt intressant ämne - Katastrofer. Så ska bli riktigt kul att få höra de andra gruppernas presentationer, tror nog att vår också ska kunna bli intressant (spårvagnsolyckan 1992 i Göteborg).

Komiskt hur man reagerar på tentaskrivning. Man var klar och laddad i hjärnan under hela skrivningen. Men när man var klar, gick ut - och precis efter att man hade stängt dörren - så bara rann alla energi av en. Mentalt helt slut ^^. Ännu litegranna tagen idag, mentalt trött ovanligt tidigt på dagen :P.

Nej nu blir det nannedags, har ikväll bakat klart 48 (ljuvliga) chokladgifflar (om än inte alla finns kvar, man var ju tvungen att provsmaka plåtarna ;).) Se vilka som man kan komma bjuda dom på!
Natti natti!

Tentaångest

Jag borde inte ha det, är bara lite grundformler som krävs så klarar man det mesta (eller inte riktigt så simpelt...). Läkemedelsberäkningstenta imorgon = mattetenta som kräver 100% rätt.Aja, det blir bättre hela tiden medans jag känner igen allt mer, men likväl sjukt nervöst.

Lite positivare saker - jag älskar att ha pendelkort igen (sommarkortet var med lika underbart). Bara till att hoppa på första bästa buss/tåg o dra iväg vart än man vill! Frihet :). Samtidigt slipper man bensin och kan surfa/läsa/whatever you want to do under tiden man åker! Plugga är perfekt, så kan man rida när man kommer fram.

Nu blir det till att återgå till plugget för min del!
Kram

Skolstarten fick tumme upp!

Så kul att träffa allt folk i klassen igen! Att sen ha en så rolig manlig föreläsare (som annars jobbar som ambulanssjuksköterska) gjorde att dagen rulla iväg fort. Dessutom släpptes vi en hel timme tidigare än vad som stod på schemat, soft!

Visserligen också soft, men mindre gött var att behöva vänta i 1½ timme på att få komma till på Skånetrafikens filial(?)/kontor på Lunds centralstation och få införskaffat sitt månadskort för pendlingen. Blev till att gå ut o sola, göra lite ärenden i området o köpa mat. Stackars personal säger jag bara, antar att det blir en hel del övertid för att hinna beta av alla kunder. När jag tog min lapp hade jag 150 studenter före mig + drygt 90 i den vanliga kassakön. Beräknad väntetid 79min. Något som blev drygt 90min. När jag gick vid 18:10 var väntetiden för den som hade tagit senaste lappen 95min. Hurray ;)!!

Det underbara med Lund är hur lätt det är att vara spontan! Cyklade iväg för att fixa ett Statoil-kort för att få lite rabatter där, på vägen tillbaka till villan svängde man in om en kompis och umgicks (o tentapluggade lite). Lovely!
Nu tentaplugg på egen hand innan nannedags. Dock inte pluggat så som jag planerat då skolans hemsida så lägligt passade på att "ta en break". Ligger nere. Tråkigt, men får ta tag i de gamla tentorna istället :P.
Forsythia vilar tills vidare, vi återkommer senare!


Sleep well!

Skolstart imorgon

Ja så är det åter dags - imorgon startar skolan - men först efter att jag har haft ett rekordlångt sommarlov på hela 3 månader! 31 maj till 3 september! Lyxigt måste erkännas ^^. Den har fyllts upp av en massa jobb och nöjen. En riktigt fin sommar, summa kardemumma :).

Det blir ingen mjukstart precis -> långa dagar fyllda med föreläsningar, Läkemedelsberäknings-tenta på onsdag(!) (som kräver 100% rätt, hurray...) och tenta på fredag på det vi fått inmatat under veckan...
Ska det göras så ska det göras Ordentligt?!!
 
Har varit på Flyinge och sett SM både igår och idag, gud va inspirerande!! Så många bra ekipage man fick åtnjuta! Gissa om man var taggad till tänderna när man åkte hem för att träna med Forsythia. Och gissa besvikelsen när man tog ut henne på uppställningsplatsen och såg att ena framknät var alldeles svullet på utsidan med ett sår av mindre storlek mitt på svullnaden. Jaha, det var den GP-träningen :(. Stubbfälten riskerar ha hunnit plöjas ner innan vi hinner ge oss ut o fortsätta på konditionsträningen... Attans!
Aja, vi är snart tillbaka! Kommer nog ha fullt upp nog ändå i veckan... Men ridabstinensen är redan påtaglig :P.

RSS 2.0
Design: sodressage.se